Waarom uw matras reinigen

Het is voor iedereen beter om in een lekker schoon bed te slapen, maar hebt u last van een allergie of overgevoeligheid dan wordt het extra belangrijk. Een allergie, in welke vorm dan ook, is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem op onschadelijke stoffen, zoals huisstofmijt, schimmels, huidschilfers van dieren of stuifmeel. Deze stoffen bevatten allemaal een soort eiwit, die allergenen genoemd worden. Een allergie voor deze stoffen geeft klachten als niezen, tranende of jeukende ogen en benauwdheid.

Huisstofmijt

De huisstofmijt is een haast onzichtbaar witachtig klein  beestje. Deze witachtige beestjes behoren tot de familie van de spinachtigen en nestelen zich graag in stof. De huisstofmijt komt overal ter wereld voor en woont het liefst op plekken waar het vochtig en warm is. De huisstofmijt nestelt zich daarom vooral graag in uw matras. Hier is het warm en vochtig en leeft hij van menselijke huidschilfers. De huisstofmijt legt drie tot vijf eitjes per dag

huisstofmijt

Wat doen huisstofmijten?

In een matras kunnen wel 1 miljoen huisstofmijten leven. Na enkele maanden sterven ze, maar omdat ze zo veel eitjes per dag leggen, blijft het aantal steeds groeien totdat je er iets aan doet. Huisstofmijt is simpelweg niet te voorkomen, maar je kunt er wel zo veel mogelijk aan doen om het te verminderen. Een aantal keer per week stofzuigen en stoffen biedt al uitkomst. Als er geen stof ligt, krijgen huisstofmijten minder kans om zich te nestelen. Daarnaast is ventilatie uiterst belangrijk. Zet de ramen open en zorg ervoor dat de luchtvochtigheid daalt.

niezen

Waarom huisstofmijt toch verwijderen

Huisstofmijt is in principe onschadelijk, maar ze kunnen wel een allergie veroorzaken. De uitwerpselen en vervellingshuidjes van deze microscopische wezentjes zorgen namelijk voor gezondheidsklachten. Een allergie voor huisstofmijt zorgt voor geïrriteerde slijmvliezen. Dit betekent dat je last krijgt van een opgezette keel, verstopte neus, niezen en jeukende ogen. Daarnaast hebben eczeem- en astmapatiënten hier extra last van, voor hen is het dan ook erg belangrijk dat ze in een schoon bed slapen. Inmiddels is bekend dat tien tot vijftien procent van de Westerse bevolking last heeft van een allergie als gevolg van huisstofmijt. Maar ook als je geen allergie hebt, is het prettig om in een schoon bed te slapen. Het is niet alleen prettig, maar ook een stuk gezonder!

Reinigingsmethode:

– Droog dieptereiniging
– UVC reiniging
– Nabehandeling met Neemboom-olie spray

Neem vrijblijvend contact met ons op