Onze reinigingsmethoden, voor een schoon resultaat!

Reinigingsmethoden

 Sproei-extractie methode  Vaak
 Poeder reiniging  Soms in combinatie met
 Stoom reinigen  Soms in combinatie met sproei-extractie methode
 Droog diepte reiniging  Vaak in combinatie met sproei-extractie methode
 UVC reiniging  Matrassen en allergie

Sproei-extractie methode of dieptereiniging

Bij deze reinigingsmethode wordt de reinigingsvloeistof onder druk in stoffen bekleding gespoten. Het vuil wordt hierdoor losgeweekt en daarna met veel kracht opgezogen. Hierdoor wordt het vuil direct afgevoerd en wordt vlek vorming voorkomen.

meubels_sproei      Sproei-extractie_reiniging

Deze methode is geschikt voor het reinigen van o.a

  • Tapijt en vloerkleden
  • Meubels
  • Auto, boot en caravan bekleding


Meestal niet geschikt voor:

  • Antieke zitmeubelen (jutte singels en paardenhaar vulling)


Belangrijk:
 Niet iedere bekleding is geschikt (kleurechtheid) om nat te reinigen. Daarnaast is het belangrijk om het juiste reinigingsmiddel te gebruiken. Wij beschikken over verschillende reinigingsmiddelen.

De sproei-extractie methode heeft vaak de voorkeur boven andere reinigingsmethoden vanwege de sterk reinigende werking. Het resultaat is dat uw matras, tapijt, vloerkleed of auto interieur weer mooi en egaal schoon is en lekker fris ruikt.

Poeder reiniging

De poedermethode wordt alleen toegepast bij zeer licht vervuilde oppervlakken. In het poeder zit een reinigingsmiddel wat oppervlakkig vuil losmaakt. Na enige tijd intrekken kan de poeder worden opgezogen met een goede stofzuiger. Omdat deze methode het minste resultaat heeft wordt het eigenlijk nagenoeg niet meer gebruikt.

Stoom reinigen

Het reinigen met stoom is meestal een riskante methode.
Door de hoge temperaturen kunnen de kleuren in de stof worden aangetast. Wanneer de stof wel geschikt is voor stoomreiniging, worden de beste resultaten behaald door deze methode te combineren met de extractie methode.

Droog diepte reiniging

Bij deze reinigingsmethode wordt gebruik gemaakt van een hoge  zuigkracht in combinatie met trillingen en/of roterende borstels.

Met name bij het reinigen van matrassen is dit een beproefde methode. Maar ook bij sterk vervuilde meubels, vloerkleden en tapijten is de combinatie van zuigkracht, trillingen en rotatie een beproefde methode. Deze methode is geschikt voor nagenoeg alle oppervlakken omdat vocht en hitte ontbreekt.

Zeer geschikt voor a.o

  • Meubels
  • Tapijt en vloerkleden
  • Auto interieur

* Zeer geschikt voor reinigen van matrassen met huisstofmijt.

stofzuiger_bed

UV-C reiniging

Deze methode wordt vooral toegepast bij matrassen en komt vanuit de voedingsindustrie en de geneeskunde. Een speciale ultra violette (UVC) lamp dood organismen waaronder huisstofmijt en schimmels. Met name voor mensen met een huisstofmijt allergie (circa 15% van de bevolking) is dit erg belangrijk. Het voorkomt daarnaast de snelle vervuiling van uw matras door huisstofmijt en de ontlasting van de huisstofmijt.

UV-C reiniging

 

Neem vrijblijvend contact met ons op