Huisstofmijt veroorzaakt in herfst allergische reacties

De toenemende vochtigheid in de herfst zorgt ervoor dat huisstofmijt zich volop kan vermenigvuldigen binnenshuis. Het gevolg is dat veel mensen rondlopen met een loopneus, tranende ogen, prikkelhoest en een branderige keel: ze zijn allergisch voor huisstofmijt. Toch denken veel Nederlanders met klachten eerder aan een flinke verkoudheid dan aan een allergie en dat terwijl het behandelen van deze klacht een verhoogd risico op astma kan voorkomen.

Uit cijfers van de Nationale Allergiesite (www.nationale-allergiesite.nl) en het CBS (Centraal Bureau voor Statistiek) blijkt dat naar schatting 25% van de Nederlanders aan allergie lijden. Van deze groep heeft waarschijnlijk 50% klachten die mogelijk passen bij het ziektebeeld allergie, kortom ongeveer 2 miljoen Nederlanders die allergie hebben zonder dat zij dit weten.

Testen of u allergisch bent?

Op de website www.nationale-allergiesite.nl kunnen bezoekers terecht voor een allergietest en meer informatie over de behandeling van huisstofmijtallergie. In geval van twijfel is het raadzaam om de huisarts te raadplegen.

Bron: nationale allergiesite